Proovi taljesõbralikke retsepte lillkapsariisist!

Lillkapsariis on tervislik, kiudainerohke ja süsivesikutevaene ning asendab riisi pea kõikides roogades!

Maitseb hea prae kõrvale, kotletitainas, vormiroogades, salatites ning aasiapärastesse roogadesl!  Lisatud on pisut soola ja võid, et saaksid maitsva portsu kohel lauale anda! Selveri Köögi lillkapsariisi leiad kõikidest Selveritest ja e-Selverist.

 

Kiired kana-lillkapsariisi kotletid

U. 16 tk

Mida vajad:

  • 400 g Selveri Köögi lillkapsariisi
  • 300 g kana- või kalkunihakkliha
  • 2 purustatud küüslaugküünt
  • 1 muna
  • 1,5 dl riivitud juustu (või 1 dl riivjuustu + 1/2 dl kodujuustu)
  • 3/4 dl riivsaia või ketoversiooniks pofiberit (kartulikiudu)
  • 1 dl hakitud ürte (murulauku, peterselli, tilli)
  • musta pipart (soola pole vaja lisada, kuna lillkapsariis ja juust, tihti ka hakkliha on juba soolalisandiga)

Kuidas valmistada:

  • Sega kõik ained ühtlaseks tainaks ja vormi umbes 16 pätsikest (võid selleks kasutada jäätisepallijat, nii saad ilusad ühesuurused portsud).
  • Prae õlis või lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pritsi või piserda oliiviõliga ja küpseta 200-kraadises eelkuumutatud ahjus 10 minutit. Pööra pätsidel teine pool ja küpseta veel 10 minutit.

 

 

Kiire lillkapsariisi-hakkliharoog

Kogusest saad 4 portsjonit

Mida vajad:

  • 1 pakk ehk 300 g Selveri Köögi lillkapsariisi
  • 400 g hakkliha
  • 1 sl võid
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl puljongit või vett + 2 dl kohvi- või vahukoort
  • 1 tl küüslaugupulbrit või 2 rammusat küüslauguküünt
  • 1 sl tomatipastat
  • soola-pipart maitse järgi
  • 100 g riivitud mozzarella’t + 50 g riivitud juustu (Cheddar sobib hästi)
  • ¼–½ tl tšillihelbeid
  • serveerimiseks peotäis hakitud peterselli

Kuidas valmistada:

  • Prae hakkliha kergelt võis.
  • Lisa sibul ja prae, kuni pannitäis on kergelt jumekas.
  • Sega hulka küüslaugupulber või küüslauk, toorjuust, puljong, koor, tomatipasta, maitse järgi soola-pipart.
  • Hauta 7–8 minutit ja sega juurde lillkapsariis.
  • Puista peale juustud, puista katteks tšillihelbeid ning kata kaanega, kuni juust on sulanud.
  • Võid ahjukindlal pannil oleva roa korra ahjugrilli susata, nii saad krõbeda kattega roa.
  • Puista peale hakitud peterselli ja serveeri kuumalt.

 

 

Kiire “hiinakas” lillkapsariisist

2-4 portsjonit

Mida vajad:

  • 1 pakk ehk 300 g Selveri Köögi lillkapsariisi
  • 1 sl võid või röstitud seesamiõli + 3 muna, lahtiklopitud
  • 2 porgandit, jämedalt riivitud
  • 1 väiksem sibul, hakitud + 1 küüslauguküüs, purustatud (3/4 tl küüslaugupulbrit)
  • soovi korral 2 dl külmutatud rohelisi herneid
  • 1 paprika, viilutatud
  • maitsestamiseks 1 sl austrikastet + 1 sl sojakastet + ½ dl vett (või kasuta ainult sojakastet)
  • suur peotäis hakitud rohelist sibulat
  • kuival pannil röstitud seesamiseemneid serveerimisel

Kuidas valmistada:

  • Prae klopitud muna 1 tl võis või seesamiõlis ja tõsta kõrvale
  • Kuumuta ülejäänud rasvaine ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks
  • Lisa porgand, prae veel minuti jagu ja sega juurde paprikapalad ning lillkapsariis
  • Paari minuti pärast maitsesta ja puista hulka roheline sibul
  • Serveeri röstitud seesamiseemnepuistes.