Meie tootmine

Pikaaegse kogemuse, paindlikkuse ja võimsuse kombinatsioon

Tootmisvõimus

Kunagisest 200 m² suurusest köögist Kadaka Selveris oleme kasvanud ca 8000 m² tootmispinnaga tehaseks. Kokku töötab tehases ca 300 inimest, neist tootmistöölisi on ca 200.


Kulinaaria tootmismahud on aastatega kiiresti kasvanud ning laienenud tehas ja uus seadmepark koos autmatiseerimisega võimaldab mahte veelgi suurendada.

Samas pole kõiki tegevusi toidutootmises võimalik masinatega teha ja seega jääb osa toodetest alati täiesti käsitööks, millesse on lisaks retsepti ametlikele komponentidele lisatud ka natuke armastust hea eestimaise toidu ja toredate klientide vastu.

Meie tootmise võti on paindlikkuse ja võimsuse kombinatsioon. Olles tootmismahtude ja võimsuse poolest Eestis esikohal, saame täita lisaks tööstuslikele tellimustele ka väiksemahulisi tellimusi.

Tooteporfell

Algsest 50 tootest on praeguseks saanud üle 400 tootega portfell. Väljastame iga päev ca 15 tonni toodangut, pühade ajal 20–26 tonni.


Meie läbi aegade populaarseimad tooted on kartulipuder, ühepajatoit lihaga, maksapasteet, kartuli-singisalat ja mannavaht. Kui detsembris ostetakse kõige rohkem ahjukartulit ja sünnipäevasalatit, siis juulis sushit ning kokteilsalateid.

Tootmine jaguneb nelja suuremasse rühma:

  • külm köök – salatid, peolauatooted, suši, võileivad, pitsakatted, dipid, salatikastmed ja määrded.
  • kuum köök – supid, kastmed, eined, vormiroad, kotletid ja lisandid.
  • kondiitritooted  – pagaritooted, koogid ja rullbiskviidid, tordid, küpsised ja tainad.
  • magustoit – pudingud, desserdid, tarretised.

Innovatsioon

Oleme alati olnud suunanäitaja. Läbi aegade on Kulinaarias hinnatud koduseid maitseid ja uuenduslikke lähenemisi. Üks hea näide uuenduslikkuse ja koduse maitse sidumisest on Van Kooki küpsisetainad, mis tulid turule aastal 2020.


Pakendamismeetod on uuenduslik nii meile kui ka Eesti kliendile – meile teadaolevalt olime esimesed Eestis, kes pakendavad tainast torusse ja kliendil on seda mugav käsitseda.

Samas on taina sees päris või, mitte margariin ja ka säilitusainetest on hoidutud, mis teeb maitse koduseks. Van Kooki iirisetükkide ja karamelliga küpsisetainas sai tunnustatud ka tiitliga „ Eesti parim kondiitritoode 2021“.

Nüüd oleme kasutanud sellist pakendamislahendust juba seitsme taina puhul ning plaanis on juurde tuua veelgi uusi maitseid.

Uudsed tootmisprotsessid

Tänu tipptasemel toidutehnoloogiale ja tootmishoone detailsusteni läbimõeldud tehnosüsteemidele saame tagada toodetele pikemad säilimisajad, ilma et lisaksime toodetesse säilitusaineid.


  • Kulinaaria tootmislinnakus reguleerime igas ruumis ja tootmistsoonis temperatuuri vastavalt valmistatava toidu eripärale, seda nii termilisel töötlemisel, kiirel jahutamisel kui ka säilitamisel. Meie tootmis- ja pakkimisruumides töötavad inimesed temperatuuril +8 kuni +12 °C. Kogu toodang väljastatakse meie tehasest temperatuuril kuni +6 °C.
  • Kulinaaria seadmeparki kuuluvad nii kuumdoseerimine, jääveega jahutus kui ka automatiseeritud pakendusliinid, et tagada toiduohutus kõrgeimal tasemel. Uudsena võtsime kasutusele tehnoloogilise auru, et ei kaotaks aega kateldes külma vee kuumutamisele.
  • Tootmiskompleksis on uudsena kasutusel automatiseeritud tööliin kastide transportimiseks. Liin transpordib kastid pesust tootmisse, täiskastid aga tootmisest kaubaväljastusse. Automatiseeritud on ka kuivainete transport laost tootmisse.

Kvaliteet

Meie toodang, käitlemisprotsessid ja teenused on kvaliteetsed ning vastavad toiduainetööstusele seatud kõrgetele nõudmistele. Meil on ISO 22000:2018 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.


Toiduohutuse alustalad

  • Ohutud, jälgitavad toorained ja pakkematerjalid. Tarnime tooraineid ja pakkematerjale ainult usaldusväärsetelt tarnijatelt.
  • Ohutult valmistatud tooted ja kontrollitud tootmisprotsess. Meie tootmisruumid on jagatud eri hügieenitasemetega tsoonideks. Ettevõttes on kehtestatud ranged hügieenireeglid, mida iga töötaja peab täitma. Pöörame suurt tähelepanu pidevale töötajate koolitamisele.
  • Usaldusväärne enesekontroll ja kvaliteetsed tooted. Erialase ettevalmistusega töötajad, ajakohased juhised ja juhiste järgimine tagavad meie toodete tooteohutuse ja kõrge kvaliteedi. Austame klientidele antud lubadusi ja kokkulepitud nõudeid toodete kohta.
  • Avatus ja pidev areng. Vastame avameelselt ja ausalt toiduohutuse kohta esitatud küsimustele. Jälgime uusimat teadusinfot, tarbija soove ja trende ning õigusakte. Arendame oma tegevust ülaltoodust lähtudes.

Loe lähemalt

Kestlik areng - jätkusuutlikkus Kulinaarias