Retsept

Lihtne šokolaadikook muretainapõhjal

Meie uus, ehtsa võiga valminud ja sügavkülmutatud muretainas on maitsvate koogipõhjade ning krõbedate küpsiste tegemiseks kui loodud!

Lihtne šokolaadikook muretainapõhjal

8 portsjonit

Mida vajad:

  • 1 pakk Van Kooki ehtsa võiga muretainast
  • Täidis:
    • 200 g piima- või tumedat šokolaadi
    • 1 tl vanilliekstrakti
    • 2 dl vahukoort
    • 200 g meelepäraseid (külmutatud) marju või 2 viilutatud banaani
  • serveerimisel Kreeka jogurtit või vahustatud koort, röstitud pähkleid, popkorni ja/või soolakringleid

Kuidas valmistada:

  • Sulata tainas pakendil oleva juhise järgi.
  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Vooderda 20–24 cm koogivorm muretainaga ning lõika servad soovi korral sirgemaks.
  • Küpseta 12–14 minutit, kuni kook on kuldse jumega, ning jäta jahtuma.
  • Sulata šokolaad mikrolaineahjus või kastrulis kuumaveevanni kohal.
  • Vahusta koor pehmetipuliseks ja sega pisut jahtunud sulašokolaadiga.
  • Laota eelküpsetatud muretainapõhjale marju või banaaniviile ning laota katteks šokolaadivaht.
  • Jäta paariks tunniks külmikusse tahenema.
  • Kaunista meelepärasega ja serveeri!

Head isu!