Uues kuues ja käsitööna valminud muretainas on murevabaks küpsetamiseks loodud! See krõbedal põhjal ja rikkaliku õunakattega kook maitseb eriti hea vanillikastme või jäätisega ning kutsub maitsma!
Kodune õunakook
8 portsjonit
Mida vajad:
- 500 g ehk 1 pakk Selveri Köögi muretainast
- Täidis:
- u 8 õuna, kooritud ja südamik eemaldatud
- 4 sl suhkrut + 1/3 tl jahvatatud kaneeli või kardemoni
- 50 g võid, väikesteks kuubikuteks lõigatud
- 1–1,5 dl aprikoosimoosi, vedelamaks soojendatud
Kuidas valmistada:
- Võta tainas pooltunniks toatemperatuurile.
- Eelkuumuta ahi 230 kraadini. Lõika õunad mandoliinil või noaga õhukesteks viiludeks.
- Suru tainas sõrmede abil kuni 1 cm paksuselt 22–24 cm ümmarguse koogivormi põhjale ja külgedele või ahjuplaadile ruudukujulisena.
- Laota õunaviilud tihedalt muretainapõhjale.
- Puista peale kaneeli või kardemoniga segatud suhkrut ning katteks võikuubikuid.
- Küpseta ahju alumises kolmandikus umbes 40 minutit, kuni servad on jumekad ja õunad pehmed (vajaduse korral kata liigse pruunistumise vältimiseks pealt fooliumiga).
- Pintselda kook pealt rikkalikult aprikoosimoosiga.
- Serveeri vanillikastme või jäätisega.
Head isu!