Retsept

Kodune õunakook muretainapõhjal

Uues kuues ja käsitööna valminud muretainas on murevabaks küpsetamiseks loodud! See krõbedal põhjal ja rikkaliku õunakattega kook maitseb eriti hea vanillikastme või jäätisega ning kutsub maitsma!

Kodune õunakook

8 portsjonit

Mida vajad:

  • 500 g ehk 1 pakk Selveri Köögi muretainast
  • Täidis:
    • u 8 õuna, kooritud ja südamik eemaldatud
    • 4 sl suhkrut + 1/3 tl jahvatatud kaneeli või kardemoni
    • 50 g võid, väikesteks kuubikuteks lõigatud
    • 1–1,5 dl aprikoosimoosi, vedelamaks soojendatud

Kuidas valmistada:

  • Võta tainas pooltunniks toatemperatuurile.
  • Eelkuumuta ahi 230 kraadini. Lõika õunad mandoliinil või noaga õhukesteks viiludeks.
  • Suru tainas sõrmede abil kuni 1 cm paksuselt 22–24 cm ümmarguse koogivormi põhjale ja külgedele või ahjuplaadile ruudukujulisena.
  • Laota õunaviilud tihedalt muretainapõhjale.
  • Puista peale kaneeli või kardemoniga segatud suhkrut ning katteks võikuubikuid.
  • Küpseta ahju alumises kolmandikus umbes 40 minutit, kuni servad on jumekad ja õunad pehmed (vajaduse korral kata liigse pruunistumise vältimiseks pealt fooliumiga).
  • Pintselda kook pealt rikkalikult aprikoosimoosiga.
  • Serveeri vanillikastme või jäätisega.

Head isu!