Retsept

Lihtne sidrunikook muretainapõhjal

Meie uus, ehtsa võiga valminud ja sügavkülmutatud muretainas on maitsvate koogipõhjade ning krõbedate küpsiste tegemiseks kui loodud!

Lihtne šokolaadikook muretainapõhjal

8 portsjonit

Mida vajad:

  • 1 pakk Van Kooki ehtsa võiga muretainast
  • 4 muna
  • 3½-3 ¾ dl suhkrut
  • 1 suur sidrun
  • 110 g võid,  kuubikuteks lõigatud
  • soovi korral 2 sl maisitärklist ja ¼ tl soola

Kuidas valmistada:

  • Sulata tainas pakendil oleva juhise järgi
  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini, vooderda 22-24 cm läbimõõduga ümmargune vorm tainaga ja lõika servad ühtlaseks
  • Torgi põhi kahvliga auguliseks ja küpseta 15 minutit
  • Madalda ahju temperatuur 180 kraadini.
  • Koori sidruni erkkollane õhuke osa, eemalda sidrunilt valge koorealune osa ja lõika sidrun 8 sektoriks. Eemalda kõik seemned (need teevad koogi maitse muidu mõrkjaks)
  • Pista kannmikserisse või köögikombaini munad, suhkur, erkkollane sidrunikooreosa, sidruni sisu ja või ning töötle ühtlaseks.
  • Vala täidis eelküpsetatud muretainapõhjale.
  • Küpseta 35-40 minutit, jahtuta toatemperatuurile ja sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut ning riivi sidrunikoort.

Head isu!