Meie uus, ehtsa võiga valminud ja sügavkülmutatud muretainas on maitsvate koogipõhjade ning krõbedate küpsiste tegemiseks kui loodud!
Lihtne šokolaadikook muretainapõhjal
8 portsjonit
Mida vajad:
- 1 pakk Van Kooki ehtsa võiga muretainast
- 4 muna
- 3½-3 ¾ dl suhkrut
- 1 suur sidrun
- 110 g võid, kuubikuteks lõigatud
- soovi korral 2 sl maisitärklist ja ¼ tl soola
Kuidas valmistada:
- Sulata tainas pakendil oleva juhise järgi
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini, vooderda 22-24 cm läbimõõduga ümmargune vorm tainaga ja lõika servad ühtlaseks
- Torgi põhi kahvliga auguliseks ja küpseta 15 minutit
- Madalda ahju temperatuur 180 kraadini.
- Koori sidruni erkkollane õhuke osa, eemalda sidrunilt valge koorealune osa ja lõika sidrun 8 sektoriks. Eemalda kõik seemned (need teevad koogi maitse muidu mõrkjaks)
- Pista kannmikserisse või köögikombaini munad, suhkur, erkkollane sidrunikooreosa, sidruni sisu ja või ning töötle ühtlaseks.
- Vala täidis eelküpsetatud muretainapõhjale.
- Küpseta 35-40 minutit, jahtuta toatemperatuurile ja sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut ning riivi sidrunikoort.
Head isu!