Uus toode

Teadlastega koostöös on valminud tervist toetavad valmissupid!

Kulinaaria OÜ on koos Eesti toiduteadlastega töötanud välja tervist toetavad funktsionaalsed supid, mis jõuavad müügile kaubamärgi Selveri Köök all.

Valikus on tervist toetavate komponentidega rikastatud brokoli püreesupp, hispaaniapärane gazpacho, hapukapsasupp ja kõrvitsa püreesupp, lähiajal jõuab kaubandusse ka tomatine kalasupp.

„Toit on hea tervise alus. Selveri Köögi uued funktsionaalsed supid on välja töötatud koostöös teadlastega, kes on põhjalikult läbi mõelnud kõik komponendid, mis on kasulikud tervisele ja inimese heaolule,“ ütleb Selveri ostudirektor Katrin Riisalu.

„TFTAKi teadlaste ja Kulinaaria tehnoloogide koostöös on jõudnud Eesti turule ainulaadne funktsionaalsete suppide sari. Suurepäraste maitsete kõrval üllatab see supisari ka nutikalt kombineeritud tervist toetavate komponentidega. Oleme uhked, et saame anda oma panuse eestlaste toidulaua rikastamisse tervislikumal viisil,“ ütleb Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse sensoorika ja tootearenduse juht dr Sirli Rosenvald.

Kõik supid doseeritakse ja pakendatakse kuumalt, mis võimaldab Kulinaarial toota maitsvaid ja tervislikke suppe ilma säilitusaineid lisamata.

„Kui muidu öeldakse, et mitu kokka head suppi ei keeda, siis Kulinaaria tootearendajad ja TFTAKi teadlased on küll koostöös suurepärased supid keetnud. Tervist toetavad supid on rikastatud kasulike toitainete ja vitamiinidega – ideaalne kombinatsioon kosutavast ja maitsvast einest, lisaks toetab sööja tervist ja heaolu,“ selgitab Kulinaaria juhataja Andres Heinver.

  • Brokolisupile annavad kauni värvi brokoli ja spinat, nende maitset täiustab kookospiim. Selles supis on palju antioksüdante, mis koos lisatud D-vitamiiniga toetavad immuunsüsteemi.
  • Hispaaniapärane külm tomatisupp gazpacho toetab tänu supile lisatud tsingile, B6- ja D-vitamiinile immuunsust. Nii brokolisupp kui ka gazpacho valmivad ainult taimsetest komponentidest.
  • Funktsionaalses hapukapsasupis saavad kokku maasuitsusingi kodune maitse, tervist toetavad kiudained, mangaan ja K-vitamiin. Kiudained toetavad seedimist, mangaan aitab kaasa normaalsele energiavahetusele, aidates vältida väsimust ning toetab koos K-vitamiiniga ka luustikku.
  • Kõrvitsapüreesupile on lisatud magneesiumi, mis toetab närvisüsteemi ja reguleerib energia tootmist, ennetades seega eesootavat kevadväsimust.

Lisaks teadlastega koostöös valminud funktsionaalsetele suppidele valmistab Kulinaaria Selveri Köögi brändi all ka klassikalisi suppe: koduse maitsega borši sealiha ja hapukapsaga ning seljankat. Vastlapäevaks jõuab lettidele hernesupp.

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) on nüüdisaegsetele analüüsimeetoditele toetuv uurimis- ja arendusasutus. Arenduskeskuse eesmärk on uudsete toidu- ja biotehnoloogiatele tuginevate toodete väljatöötamine ja kasutuselevõtmine.