Retsept

Lillkapsariisiga kikerherneroog

Midagi eriti maitsvat taimse toidu austajale! Selveri Köögi lillkapsariisiga kikerherneroog on vahvalt vürtsikas, toredalt kiudainerohke ning süsivesikutevaene kõhutäis! Valmib kiiresti, on kõhule kerge ning maitseb tõepoolest superhea!

Lillkapsariis on juba tuttav maitsev ja kerge vaheldus kartulile, riisile ja tatrale. Vahvalt kiudainerohke, maitseb hea omletitäidisena, pannil munaga segatuna ning kotlettide sees mahlase lisana!


Lillkapsariisiga kikerherneroog

15 minutit
2‒4 portsjonit

Mida vajad:

  • 1 karbitäis ehk 350 g Selveri Köögi lillkapsariisi
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 purgitäis ehk 400 g kikerherneid, loputa külma veega ja nõruta sõelal
  • 1 suurem punane sibul, viilutatud
  • 3 rammusat küüslauguküünt, hakitud
  • soovi korral 5 cm jupp hakitud ingverit
  • 1 punane paprika, viilutatud
  • 2-3 tl meelepärast karrimaitseainesegu + 1/4-1/3 tl Cayenne’i pipart või tšillipulbrit (või sega kokku 1 tl karripulbrit, 1/2 tl jahvatatud vürtsköömnet, 1/2 tl jahvatatud koriandrit, 1 tl kurkumit ja 1/4-1/3 tl tšillipulbrit)
  • soola maitse järgi
  • umbes 400 ml kookospiima või -kreemi

Kuidas valmistada:

  • Prae pannil keskmisel tulel õlis läbi sibul, küüslauk ja soovi korral ingver.
  • Lisa maitseained, kikerherned ja lillkapsariis ning pisut soola.
  • Kuumuta paar minutit ning vala hulka kookospiim.
  • Vedelama roa saamiseks lisa pisut keevat vett. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral soola. Serveeri kuumalt.

Selveri Köögi lillkapsariisi leiad kõikidest Selveritest ja e-Selverist

Vaata e-Selverisse