Loe intervjuud

Kulinaaria töötajate lood – Liina Rannit, kokk

Siit ma minna ei kavatse, kasvõi sellepärast, et siin on mõnus uus tootmisköök, kus mugav töötada. Mulle lihtsalt meeldib see töö! Töökaaslased on toredad, olen harjunud seda tööd tegema ja kõik on nii-öelda käe sees.

— Liina Rannit, kokk

Kuidas sa Kulinaaria OÜ-sse sattusid ja mis tööd teed?

1999. aastal kutsus endine töökaaslane mind Kännu Kuke restoranist tollasesse Selveri Kööki puhkuseasendajaks. Et selle aja jooksul töömaht köögis kasvas, jäingi sinna püsivalt tööle. Seda enam, et mitu endist kolleegi oli juba ees.

Mis sulle siin töötades kõige rohkem meeldib ja mis sind motiveerib?

Olen kindlasti lojaalne töötaja. Neis kohtades, kus ma ametis olen olnud, olen pikalt vastu pidanud, Kulinaaria OÜ-sse aga lausa jäänudki.

Mulle meeldib ka see, et meil saab ametit kohapeal õppida, kuigi mul endal oli siia tööle tulles juba kokakool seljataga.

Rutiini üle ei saa kurta, sest tööprotsess ja tooted muutuvad tihtilugu. Tooted ja töö käik on erinevad ning uus tehnoloogia muudab töötegemist samuti. Näiteks hiljuti seati tootmiskööki üles uus masin, mis magustoite pakenditesse paneb – enne tehti seda tööd käsitsi.

Milline on sinu lemmiktoode ja miks?

Kulinaaria OÜ-s töötatud aja jooksul on meie toidud kindlasti tervislikumaks muutunud. Minu kaks suurt lemmikut magustoitude hulgast – keefiritarretis ja rukkivaht – on samuti kerged ja kasulikest koostisainetest. Täisterarukkijahust ja õunamahlast tehtud rukkivaht on mannavahu sugulane, aga veel tervislikum – soovitan!