Avasta uusi ja tervislikke maitseid

Tekst: Marin Soomets, Foto: Jaan Heinmaa, Toidustilist: Hanne Paljak

Selveri Köögi valik täienes mõnusate uute maitsetega, meelepärast leiab nii hommikuks, lõunaks kui ka õhtuks.

Selveri Köögi valikusse lisandus maitsev kaerahelbepuder, mis on valmistatud taimse kaerajoogiga ja sobib tänu sellele hästi ka laktoosi- ja kaseiinitalumatutele. Toitvas ja patuvabas hommikupudrus on kasutatud täistera-kaerahelbeid ning kergelt magusa meki annab pudrule kookossuhkur.

Frikadellisupis ei ole kunagi liiga palju frikadelle.

Täienenud on ka supivalik. Kindlasti on nii mõnigi ajanud supitaldrikul taga sinna ära eksinud frikadelle. Selveri Köögi frikadellisupis neist aga puudust ei tule. Vastupidi, esimese hooga arvas Kulinaaria tootearendaja ja -tehnoloog Eva Liisa Oks, et frikadelle sai supi sisse isegi liiga palju ja et kas ei peaks neid vähemaks võtma. „Jõudsin aga järeldusele, et frikadellisupis ei saa frikadelle kunagi olla liiga palju. Neid on seal tõesti heldelt. Tõeliselt toitev ja valgurikas kosutus,“ ütles Eva Liisa.

Taimse toidu austajaid ootab Selveris lõbus kooslus värvilisi ahjuköögivilju. Seal on nii punast sibulat, pastinaaki, porgandit kui ka paprikat. Köögiviljad on üle valatud maitsva kastmega, mis sisaldab nii mett, palsamiäädikat kui ka võid.

Märtsi lõpus jõuavad lettidele tatraroog suitsukanaga ja tomati-veinikastmes raguu. Huvitav ja maitsekas tatraroog sisaldab veel päikesekuivatatud tomateid, kappareid, herneid ja porgandikuubikuid. Raguus on aga suured lihatükid, kartul, porgand ja kaalikas. ,,Raguule annavad tohutult hea maitse metsaseened ja sügavust lisab mõnus veiselihapuljong,“ ütles Eva Liisa. Kasutatud on kolme eri sorti puravikke. Nii tatraroog kui ka raguu on vähese rasva- ja suure valgusisaldusega ning sobivad tervislikuks valikuks nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.

,,Kõik tooted on välja töötatud hoole ja armastusega, jälgides toiteväärtusi ning makrotoitainete vahekordi. Need on maitsvad, tervislikud ja loomulikult puhtast toorainest,“ rääkis Eva Liisa. Jääme huviga ootama, millega Kulinaaria meid järgmisel korral üllatab.