Selveri Köögi uued maiused ja suupistevaagnad

Magusasõbra unelmad

Kulinaaria müügi- ja turundusjuht Renita Suigusaar tutvustab Selveri Köögi valikusse lisandunud maiust ja küpsetisi, mis pakuvad sooja äratundmisrõõmu ja maitseüllatusi.

Tekst: Helena Haller, Fotod: Rait Tuulas, Jaan Heinmaa, Toidustilist: Hanne Paljak

Kohupiima ahjukook õuntega

„Kaks aastat tagasi arendatud ahjukookide sari on tõeliselt armastatud ja esindatud ka toodete edetabelis. Nii otsustasimegi uut kooki looma hakates, et ei vaheta ühtegi senisest neljast maitsekombinatsioonist välja, vaid teeme ühe lisaks. Juba mõnda aega polnud meie sortimendis õuntega kooki ja nii valmiski kodune, klassikaliselt lihtne ja maitsev kaneeliga õunakook,“ räägib Renita. Ahjukoogi retseptis on kasutatud puhtaid tooraineid – ehtsat võid, hapukoort ja kohupiima. Veidi teistsugust ja erilist maitsenüanssi annab purukattesse lisatud kaerajahu.

Sefiirimaius šokolaadiga

„Sügisel tõime turule sefiiritordi. Peagi kuulsime, et sefiir selle peal on nii maitsev, et mõnikord ostetaksegi torti vaid sefiiri söömiseks. Nii mõtlesime, et miks mitte panna sefiir üheks korralikuks magusaampsuks hoopis topsi. Mõnus mustsõstrapüreega maius pole liiga magus ega liiga hapu – maitsed on maagilises tasakaalus. Vaid mõne nädala müügil olnud uudistoote müügiedu on osutunud oodatust suuremaks,“ lisab Renita. Maius on sefiirisõpradele väga hea hinnaga ning kaseiinivaba.

Šokolaadi-brownie Kreeka pähklitega

Kui tavaliselt proovitakse 10–15 versiooni, enne kui saadakse retsept paika, siis selle rikkaliku šokolaadi-brownie retseptis oli esimese korraga kõik perfektne. „Hõrgu tekstuuriga brownie on ühtaegu nii küps ja krõmpsuv kui ka mahlane ja keskelt pehme,“ toob Renita välja. Koogis on šokolaadi- ja Kreeka pähkli tükikesi ning peal kakaoglasuur. Kook on lõigatud kuueks tükiks, et seda saaks kohe nautima hakata.

 

Suupistevaagnad kingivad võõrustajale aega

Kulinaaria tootearendaja-tehnoloog Maria Pahotova, Foto: Rait Tuulas

Jaanuaris lisandus Selveri Köögi valikusse kalasuupistete ja lihasuupistete assortii. Uued vaagnad koosnevad juba sortimendis olevatest suupistetest, valikus on nii sügisel lisandunud uudistooteid kui ka vanu häid tuttavaid. Kõik suupisted on pabervormides, et maitsed omavahel ei seguneks. Väikesed assortiivaagnad on ideaalne võimalus proovida uusi ja populaarseid tooteid ning leida nende seast uusi lemmikuid. Soolaseid hõrgutisi saab jagada lähedaste, kolleegide ja sõpradega – kogustest jagub kolmele-neljale inimesele.

Rikkalik kalasuupistete valik (500 g) sobib suurepäraselt kalasõpradele. Vaagnal on kokku 15 suupistet: profitroolid forellimarjaga, heeringasuupisted, tuunikalarullid, kartulisuupisted kiluga ja kuumsuitsuforellirullid.

Pidulik kartulisuupiste vürtsikilufileega on üks viimatisi sortimenti lisandunud tooteid. See on toitev ja ilus suupiste, mis sobib hästi kaunistama vabariigi aastapäeva lauda. Suupiste katteks on klassikaline munavõie, kaunistuseks värske till, marineeritud kollane minipaprika ja rukkililleõied. Suupiste põhjaks on kreemjas ja kergelt juustune minikartulivorm maitserohelisega.

Lihasuupistete assortiivaagnal (280 g) on 12 sorti suupisteid: singirullisuupisted mustal leival, profitroolid pasteediga, leivakesed rebitud lihaga ja miniekleerid kana ja virsikuga.

Uuematest suupistetest on vaagnal miniekleerid, mis on täidetud suitsukana ja päikesekuivatatud tomatit sisaldava toorjuustukreemiga. Ekleeri kaunistuseks on lehtsalat, virsik mango-tšillikastmes, seesamiseemned ja paprikahelbed. See maitsev, mahlane ja originaalne suupiste ei jäta kedagi külmaks.

Uued assortiivaagnad rõõmustavad maitsemeelt ja silma ning on mugav lahendus nii koju kui ka kontorisse igaks tähtpäevaks. Kingime oma klientidele aega ja suure tootevaliku, et iga sündmus õnnestuks.