Maitseküllane aasta lõpp Kulinaarias

Tekst: Karoli Noor, Fotod: Kulinaaria

Kulinaaria usinad tootearendajad-toidutehnoloogid ei väsi uute toodete loomisest isegi aasta lõpuks. Selveri Köögi valikusse jõuavad uued maitsed, mille seast leiab lemmiku nii koduste maitsete hindaja kui ka kulinaarsete rännakute austaja.

 


Itaaliapärased kreemised risotod

Risoto on traditsiooniline Itaalia riisiroog, mille kreemisust ja külluslikkust hinnatakse üle maailma. „Kuigi risotod on restoranides hinnatud road, pole neid valmistoitudena pea üldse võimalik osta. Otsustasime selle tühimiku täita. Novembri keskpaigast on müügil kaks maitset: mereanni- ja seenerisoto,“ tutvustas Kulinaaria tootearendaja-tehnoloog Eva Liisa Oks.

Mereannirisotos on rohkelt heigifileed ja krevette. „Risotole annab õige maitse korralik puljong. Mereannirisotos on kasutatud vähipuljongit, mis annab roale meeldivalt sügavama maitse ja teeb selle väga heaks. Meie risoto on ka hea valguallikas,“ rääkis Eva Liisa.

Seenerisotos on neli erinevat seent: kastanpäkk, puravik, tatikas ja šampinjon. „Erinevate seente kooslus annab täidlasema ja mitmekülgsema maitse. Seenerisoto sobib hästi neile, kes hindavad külluslikke maitseid, mida pakub suurepäraselt seente ja või kombinatsioon,“ sõnas Eva Liisa.


Koduselt puhtast toorainest kohupiimakook

Mardipäeval jõudis poodidesse uus argirõõm – kodune kohupiimakook. „Uus kook on tõeline klassika, kus kreemine kohupiima-hapukoore täidis kohtub muretaigna põhjaga. Puhas maitse tuleb naturaalsest toorainest: koogis on vaid kohupiim, hapukoor, jahu, muna, või ja suhkur,“ selgitas Kulinaaria tootearendaja-tehnoloog Margit Põhjala. Kook valmib käsitööna.


Tasakaalustatud virsiku-õuna maius

Novembris jõudis Selveri lettidele uus magustoit: õuna-virsiku maius, mis vastab Fitlapi toitumiskava kriteeriumitele. „Tegu on põneva ja pisut troopilise magustoiduga, millest saavad rõõmu tunda ka Fitlapi toitumiskava jälgijad. Selleks oleme tasakaalustanud süsivesikud, valgud ja rasvad ega kasutanud valget suhkrut. Pärast rohkeid arvutusi ja tosina puuvilja testimist jõudsime virsiku ja õuna kombinatsioonini,“ sõnas Margit.

Puuviljapüree kõrval on magustoidus oluliseks komponendiks naturaalne jogurt. „Toote teeb magusaks kookospalmi suhkur, millel on kergelt karamelline maitse. Põnevat tekstuuri annavad chia seemned ja röstitud mandlilaastud,“ tutvustas Margit.


Miniburgerid igaks olukorraks

Selveri Köögi ettetellimise keskkonnas on miniburgerid juba mõnda aega menukad olnud. „Soovisime rahva lemmiku tuua ka kaupluse lettidele, et Selveri kliendid saaks nendega külalisi kostitada, haarata kaasa spontaansetele retkedele või kasvõi pikaks veninud tööpäeva järel lauale panna,“ selgitas Kulinaaria müügi- ja turundusjuht Renita Suigusaar. Burgereid müüakse kuuestes karpides, igas pakis on kaks maitset: kanakotleti ja rebitud lihaga.


Kõik Selveri Köögi armastatud peolauatooted on nüüd e-Selveri valikus!

Ettetellitavad peolauatooted telli e -Selverist vähemalt 3-4 päeva enne pidu.  E-Selver toob üle Eesti koju, kontorisse või peopaika kõik peoks vajaliku!

 

Loe lisaks